Semne și simptome ale problemelor prostatei. Explicațiile medicilor

Urinatul frecvent pe timpul nopții sau incapacitatea de a urina sunt principalele simptome ale unei prostate cu probleme. Dacă ai astfel de simptome mergi la medic pentru investigații.

„Unul din primele simptome este urinatul des noaptea și trezirile în miezul nopții, iar această situație deranjează și partenera pentru că și ea se trezește noaptea, pentru că soțul merge de prea multe ori la toaletă. Atunci și ea sesizează că este o problemă și sunt dese situațiile când partenerii vin amândoi în cabinet. De multe ori soția este cea care știe mai bine frecvența urinărilor nocturne pentru că și ea le percepe” explică conf. dr. Răzvan Mulțescu, medic primar urolog .

În funcție de intensitatea cu care aceste simptome de manifestă medicul specialist va prescrie tratamentul corespunzător.

„Intensitatea simptomelor este cea importantă și cea care impune administrarea unui tratament medicamentos și în anumite situații efectuarea unei intervenții chirurgicale” mai spune conf. dr. Răzvan Mulțescu, medic primar urolog.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea