Sfatul medicului: Ce este „hernia sportivului” și cum o depistăm?

„Hernia” este un termen general care descrie mai multe situații care se petrec în organuism. Pe de o parte, când vorbim despre hernie ne putem referi la orificii anatomice, dar, în același timp, specialiștii se referă și la anumite disfuncții care apar în urma intervențiilor chirurgicale sau traumatismelor. Așadar, pe lista diferitelor tipuri de hernie, medicii au trecut și „hernia sportivilor”.

„Există hernia inghinală, dar există și „hernia sportivului” care se poate asocia cu un defect în regiunea inghinală, dar, în principiu, pornește de la faptul că pe porțiunea osoasă se inserează mai multe structuri. Și atunci, prin tracțiune, apare durerea la acest nivel. Există și alte mecanisme, dar în principiu trebuie diferențiat foarte bine între hernia inghinală propriu-zisă și hernia sportivului, pentru că au un tratament ușor diferit„ a explicat dr. Costin Duțu, medic primar chirurgie generală, compentență în chirurgia laparoscopică și oncologică.

Pe de altă parte, dintre toate tipurile de hernii, cea inghinală este cel mai des întâlnită de medici. Această problemă medicală este însă mai prezentă la bărbați, decât la femei.

„Dacă ne referim la herniile primare, cel mai frecvent întâlnită este hernia inghinală. Cam 75% dintre hernii apar în regiunea inghinală, mai ales la bărbați în proporție de 90-95%” a mai spus dr. Costin Duțu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea