SFATUL NUTRIȚIONISTULUI: Consumul scăzut de Omega 3, factor de risc inflamator în cazul COVID-19. Ce trebuie să mănânce mai ales persoanele cu mai multe kilograme (VIDEO)

Obezitatea este un factor de risc agravant în cazul persoanelor care sunt diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus.

O dietă restrictivă majoră nu reprezintă nici pe departe o soluție, pentru că poate duce la dezechilibre de micronutrienți și chiar la scăderea imunității. La fel, în plină pandemie, când transmiterea comunitară este accentuată, pierderea kilogramelor urmând o dietă iarăși nu e o soluție, pentru că necesită mult timp.

Tocmai de aceea, cel mai bine este să avem un regim alimentar echilibrat, care să ne pregătească în fața bolii, indiferent dacă ne confruntăm sau nu cu o problemă în ceea ce privește surplusul de kilograme.

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, spune că un consum scăzut de Omega 3 reprezintă un factor de risc inflamator. Acest aspect este foarte important, pentru că tocmai procesele inflamatorii sunt cele care determină cazurile severe de COVID-19.

De aceea, specialistul Medika TV ne sfătuiește să avem mare grijă cu alimentația, ținând cont că acizii grași pot influența răspunsul imun al organismului. În această perioadă mai ales, este bine să ne reorientăm către consumul unor alimente bogate în Omega 3, un obicei pe care ar trebui să îl aibă deopotrivă persoanele care au o greutate normală, dar mai ales cele care au un surplus de kilograme.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea