SFATURILE LUI DR. MENCI: Acesta este cel mai bun ulei de măsline!

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase produse, fiind superior altor grăsimi și bogat în substanțe nutritive.

Depinde însă în mare măsură și de metoda prin care a fost obținut.

Potrivit prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, cel mai bun este uleiul de măsline extravirgin presat la rece, un produs despre care spune că, din păcate, este tot mai puțin întâlnit în magazine.

Azi văd din ce în ce mai puțin pe etichetele uleiului extra virgin sintagma presat la rece. De cele mai multe ori putem citi că este obținut exclusiv prin metode mecanice. Prin metode mecanice nu se folosesc solvenți de extracție, dar materia primă, măslinele, e încălzită la temperaturi peste 40 grade. Dacă temperaturile ajung la 70 de grade se distrug enzimele, care sunt extrem de prețioase. Se distrug antioxidanți, vitamine și alți factori esențiali. De aceea e foarte importantă sintagma presat la rece. Legislația italiană prevede în mod expres acest lucru. De asemenea, contează și aciditatea, care trebuie să fie undeva la 0,8”, a spus, la Medika TV, dr. Menci.

Uleiul de măsline are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului mare de grăsimi sănătoase, este foarte benefic pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de ulei de măsline este asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, prin faptul că reduce oxidarea colesterolului rău, îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge și ajută la gestionarea coagulării sângelui.

De asemenea, uleiul de măsline are efect antiinflamator, are un rol important în prevenirea bolii Alzheimer, a diabetului și obezității.

Are un rol important în menținerea sănătății, dar este foarte bun și în cazul unor afecțiuni ale pielii. Uleiul de măsline este folosit cu succes și în cosmetică, având efecte benefice asupra pielii, pe care o hidratează, prevenind îmbătrânirea.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea