SFATURILE LUI DR. MENCI: Sfecla roșie, mai mult decât o banală legumă

Sfecla roșie poate fi considerat un aliment complet, datorită conținutului de vitamine și minerale, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali. Consumată ca atare, crudă, ori sub formă de suc, sfecla roșie aduce o mulțime de beneficii organismului.

Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă consumul regulat de sfeclă roșie datorită proprietăților sale de necontestat. Leguma este un aliat de nădejde al sistemului cardiovascular, dar și al sistemului digestiv. Reglează tensiunea arterială, ajută la reglarea colesterolului din sânge, ameliorează tranzitul intestinal și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Nu în ultimul rând, îi ajută pe sportivi să fie mai rezistenți la efort.

“Sfecla roșie conține niște substanțe care, odată consumate, generează oxid nitric. Oxidul nitric este necesar pentru vasodilatație și pentru sănătatea arterelor, de aceea este foarte bună pentru sistemul cardiovascular. Reglează tensiunea, fiind recomandată în special în cazul persoanelor hipertensive. De asemenea, sfecla roșie crește performanțele fizice, crește anduranța la efortul fizic, mai ales dacă e consumată sub formă de suc. Sfecla conține și un pigment, betaină, care e binevenit în digestie, în special în digestia cărnurilor, pentru că reglează pH-ul acid al sucurilor gastrice”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi la Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea