Sfaturile medicilor italieni: ”Creșteți capacitățile ATI!”

Medicii italieni au transmis, printr-o scrisoare, adresată colegilor din întreaga Europă să se pregătească pentru coronavirus, în condițiile în care, potrivit estimărilor lor, până la 10 la sută dintre pacienții infectați au nevoie de îngrijiri intensive,iar spitalele sunt depășite.

Scrisoarea, citată de The Independent, dezvăluie amploarea impactului asupra spitalelor din Italia unde 5.883 de pacienți au fost infectați cu virusul și 233 de persoane au murit până sâmbătă la ora 18:00.

Scrisoarea este adresată Societății Europene de Medicină pentru Terapie Intensivă, profesorul Maurizio Cecconi, profesorul Antonio Pesenti și profesorul Giacomo Grasselli, de la Universitatea din Milano, experți în îngrijiri critice, dezvăluie cât de dificilă a fost tratarea pacienților cu coronavirus. „Vedem că un procent ridicat de cazuri confirmate ajung în unitățile noastre de terapie intensivă, în jur de 10% din totalul pacienților. Dorim să transmitem un mesaj puternic: pregătiți-vă!” Pacienții care ajung la ATI au insuficiență respiratorie severă și au nevoie să fie conectați la aparate pentru a putea respira.

În aceste condiții, scrisoarea arată că spitalele din Europa trebuie să se pregătească pentru o creștere a numărului de internări, să aibă suficiente echipamente pentru personalul medical și să îi instruiască pe medici și restul personalului să utilizeze kit-urile.

”Creșteți capacitățile de la ATI” mai avertizează scrisoarea în care medicii italieni îi sfătuiesc pe omologii lor să creeze din timp locuri în spitale în perspectiva unui val de îmbolnăviri.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea