SFINȚII CU SFINȚII, PĂMÂNTENII CU MASCA! Nelu Tătaru s-a dus la Iași să organizeze pelerinajul de Sfânta Parascheva

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers, sâmbătă, la Iași, să se întâlnească cu autoritățile locale, dar și cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, în perspectiva organizării pelerinajului de Sfânta Parascheva. Oficialul a făcut o evaluare a capacităților de preluare a unui flux în creștere de pacienți COVID-19, dar și a posibilității de deschidere cât mai repede a Spitalului Rol 3 Lețcani, care, deși predat Spitalului de Boli Infecțioase, este nefuncțional, din motive de ordin administrativ.

La finalul discuțiilor, Nelu Tătaru i-a anunțat pe românii care vor să meargă în pelerinaj la Iași, de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva, că  trebuie să se obișnuiască cu ideea unui pelerinaj atipic. ”La începutul acestei pandemii spuneam că nu vom avea un an normal, nu am avut Sărbători Pascale, nu am avut Rusalii ca în alți ani, nu am avut concedii, nici aceste sărbători nu vor fi ca în ceilalți ani. Trebuie să respectăm reglementările din prespital. Pandemia se tranșează în prespital”, a declarat Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății i-a sfătuit pe credincioși să păstreze distanța, să poarte mască și să folosească dezinfectantul. „În același timp, să ne dăm seama că mergem în locuri aglomerate. Să evităm acele locuri aglomerate, în măsura în care putem păstrăm niște precauții”, a adăugat Tătaru.

Numărul mare de pelerini care vor merge să se închine la moaștele Sfintei Parascheva constituie un motiv de îngrijorare pentru evoluțiile epidemiologice ulterioare. Autoritățile sanitare pornesc de la ipoteza unei creșteri a numărului de infectări, strâns legată de evenimentele de la Iași, dar speră să nu fie un val care să nu poată fi gestionat.  ”Sărbătorile Iașului și manifestările legate de sărbătoarea Sfintei Parascheva trebuie gestionate cu anumite rețineri și atunci vom vedea că această creștere va fi ușoară și va putea fi gestionată de noi, ca și corp medical.” a mai spus ministrul Sănătății.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea