Și bolnavii cronici pot merge la dentist. Medicul stomatolog Anca Vereanu: „Important este să-și ia medicația prescrisă”

Bolile cronice au un impact major asupra vieții pacienților. Aceștia trebuie să fie mereu atenți pentru ca starea lor de sănătate să nu le fie pusă în pericol. Chiar și mersul la stomatolog ar putea reprezenta o problemă. Din fericire, dentiștii sunt pregătiți să facă față oricăror provocări. 

Medicul Anca Vereanu, medic primar stomatologie generală, susține faptul că pacienții cronici pot fi tratați, atâta timp când medicamentele prescrise de specialiști sunt administrate corespunzător. În practica de zi cu zi întâlnește foarte des chiar și pacienți cu hipertensiune. „Un pacient hipertensiv care urmează tratamentul nu are nicio problemă. În schimb, pacienții care au această afecțiune și au tensiunea mare este clar că nu își administrează corect medicația. Trebuie să meargă la cardiolog și să-și ia tratamentul corespunzător. Apoi, pot veni la stomatolog fără probleme” a explicat dr. Anca Vereanu. 

Ceva mai multe probleme implică însă pacienții care suferă de obezitate. Modul de intervenție al medicului stomatolog poate fi diferit față de cel utilizat în cazul persoanelor cu o greutate normală. „Problema o reprezintă modul de intervenție, pentru că persoanele cu mai multe kilograme au foarte multă grăsime și pe față și în gât. Pacienții obezi stau foarte greu pe spate, nu respiră foarte bine. Trebuie să le oferi consultații stomatologice stând în șezut, intră foarte repede în panică…Dar suntem pregătiți să-i tratăm și pe dumnealor, fără probleme” a mai spus dr. Anca Vereanu, la Medika TV. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea