Și femeile diagnosticate cu fibrom uterin pot deveni mame. Intervenția-minune care le scapă de infertilitate 

Medicii au vorbit la Medika TV despre modul în care femeile diagnosticate cu fibrom uterin, boală care poate provoca infertilitatea, pot deveni mame. O operație chirugicală le poate oferi șansa de a aduce pe lume copilul pe care și-l doresc. 

„Este vorba despre o operație conservatoare care se numește miomectomie și care constă în extirparea fibromului cu conservarea uterului. Facem acest lucru pentru a-i oferi șansa pacientei de a deveni mamă. Femeia poate să rămână însărcinată după un an de la această intervenție” susține dr. Zorela Sgabura, medic primar obstetrică ginecologie. 

Nu toate fibroamele necesită tratament, în timp ce altele pot fi vindecate cu ajutorul medicației specifice. „Există fibroame mici, staționare, iar în urma examenelor medicale constatăm că ele nu vor evolua. Acesta nu se operează, nu sunt simptomatice, nu aduc prejudicii pacientei. Doar le monitorizăm pe aceste femei. Primul pas este medicația, dar dacă este deja mare și pacienta dorește să rămână gravidă, vom alege metoda chirurgicală” a mai spus dr. Zorela Sgabura. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea