ȘI TOTUȘI SE POATE. Membrii Societății Internaționale pentru Tromboză și Hemostază susțin vaccinarea cu serul AstraZeneca

În timp ce tot mai multe state sunt reticente în privința utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, reprezentanții Societății Internaționale de Tromboză și Hemostază se declară în favoarea imunizării cu acest ser.

Într-un comunicat de presă dat publicității în urma deciziei mai multor state europene de a suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca, reprezentanții Societății Internaționale pentru Tromoboză și Hemostază susțin faptul că problemele de coagulare ale pacienților sunt comune în rândul populației și nu au fost asociate cu vaccinarea.

Numărul mic de probleme de coagulare apărute raportat la milioanele de doze de vaccin administrate nu arată o legătură directă cu vaccinul. Este foarte important de menționat faptul că în timpul studiilor clinice nu s-a identificat un risc crescut de tromboze. Ceea ce se știe cu certitudine este că vaccinul ajută și previne riscul apariției cazurilor grave de COVID-19” se arată în comunicatul specialiștilor din cadrul Societății Internaționale de Tromobză și Hemostază.

România este una dintre țările Uniunii Europene care a decis să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca, însă a retras din centrele de vaccinare flacoanele care proveneau din lotul cu probleme.

Tags:

Ți-ar putea plăcea