SILUETA PERFECTĂ, GREU DE OBȚINUT. Studiul care arată cât de dificilă e lupta cu kilogramele

Toate persoanele supraponderale își doresc să slăbească, dar foarte puține dintre ele reușesc să respecte întocmai dietele prescrise de medici. În aceste cazuri, eforturile de a da jos kilogramele în plus devin zadarnice.

Un studiu comun al Institutului de Sănătate Publică din Marea Britanie și al Universității Nottingham arată că foarte puțini dintre britanici respectă indicațiile medicilor atunci când vine vorba despre dietele care i-ar ajuta să slăbească.

Cercetările oamenilor de știință au scos la iveală faptul că o persoană din 1000 respectă în totalitate indicațiile medicilor atunci când vine vorba despre dietele pentru slăbit.

Cei mai mulți pacienți, deși deranjați de kilogramele în plus, gustă din alimentele interzise și practic anulează toate eforturile depuse în lupta cu kilogramele.

Poate cea mai interesantă remarcă pe care am descoperit-o este cât de puțin se respectă sfaturile medicilor” susține profesorul Andrew Salter, din cadrul Universității Nottingham, citat de Daily Mail.

Un stil de viață sănătos, sunt de părere oamenii de știință, i-ar putea ajuta pe oameni să facă față mai ușor provocărilor unei zile stresante. De asemenea, cercetarea a mai scos la iveală faptul că doar 30% din populația adultă a Marii Britanii, aici fiind incluși și tinerii peste 18 ani, consumă zilnic fructe și legume.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea