Singurul stat din lume care abia acum a ridicat restricțiile impuse în timpul pandemiei COVID-19

A venit vremea relaxării, după pandemia de COVID-19, și în Coreea de Nord. Statul a impus recent cetățenilor săi să renunțe la purtarea măștilor de protecție în spațiile aglomerate, după aproape toate țările din lume au renunțat la măsurile de protecție sanitare.

Țara izolată a menținut restricții la frontieră și alte măsuri anti-COVID mult timp după ce majoritatea celorlalte națiuni au renunțat la astfel de restricții.

Televiziunea de stat și ziarele nord-coreene nu au făcut publicat nicio declarație oficială, dar au prezentat mulțimi de oameni în teatre și alte locuri fără măști.

Se pare că măsura de relaxare ar fi fost impusă pe tot teritoriul Coreei de Nord începând cu 1 iulie, a afirmat Radio Free Asia (RFA), cu sediul în Statele Unite, într-un raport publicat luni, citând surse anonime.

Raportul arată că autoritățile au relaxat restricțiile din cauza faptului că mulți cetățeni au dezvoltat infecții ale pielii și ochilor, pentru că au fost obligați să poarte măști sanitare uzate. Coreea de Nord a impus o măsură de control strict al măștilor.

În august anul trecut, agenția de știri de stat KCNA a afirmat că Phenianul a renunțat la obligația de a purta mască, împreună cu alte reguli privind distanțarea socială, pe măsură ce liderul Kim Jong Un a declarat victoria asupra COVID-19.

Dar la o lună după această declarație, autoritățile au ordonat din nou cetățenilor să poarte măști în public, invocând gripa și bolile infecțioase care pot apărea în timpul sezonului rece, fără a aminti de COVID-19. Agenția de spionaj a Coreei de Sud a declarat că dezertorii care au fugit din Coreea de Nord în mai au decis să o facă din cauza controalelor stricte privind COVID-19 din țară.

Măsurile stricte ale Coreei de Nord împotriva coronavirusului au fost, de asemenea, criticate într-un raport al Națiunilor Unite anul trecut pentru agravarea încălcărilor drepturilor omului.

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes