Situația COVID-19 în România. Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății despre creșterea cazurilor 

Crește alarmant numărul de cazuri de COVID-19 la nivelul țării noastre. Estimările Ministerului Sănătății arată faptul că sunt aproximativ 1000 de cazuri pe zi de îmbolnăviri. Alexandru Rafila precizează însă că, în săptămânile următoare, numărul infectărilor va scădea. 

„În jur de 1.000 de cazuri pe zi avem în momentul de faţă, dar nu discutăm decât de o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecţioase, însă măsurile care se iau şi când e vorba de gripă, de exemplu, sunt similare şi pentru infecţia cu noul coronavirus. Probabil că vom mai avea una-două săptămâni de creştere şi ulterior situaţia va începe să intre în normal”, a precizat Rafila.

În ceea ce privește activitatea din spitale, unitățile medicale iau măsuri interne pe pentru a face față numărului mare de îmbolnăviri. 

„În momentul de faţă, măsurile sunt cele care se iau în mod obişnuit atunci când discutăm despre o boală transmisibilă pe care respiratorie. Fiecare unitate sanitară ia măsuri interne, sunt abilitaţi de lege să ia măsuri interne pentru a limita transmiterea în spital, gruparea pacienţilor în funcţie de situaţie”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea