Situația COVID-19 în vestul țării. Dr. Cristian Oancea, la Medika TV: „Nu vă tratați din prima cu antibiotice, mergeți la medic!”

Chiar dacă până acum vremea a părut că vrea să țină cu noi, virusurile au fost prezente la datorie și au adus cu ele primele răceli de toamnă și chiar boala COVID-19. Din fericire, medicii susțin faptul că noul val de boală COVID-19 este însă mai ușor, pentru că și simptomele provocate de mutațiile virale sunt mai ușoare.

Într-o intervenție în direct la emisiunea „Sistemul Medikal”, difuzată de Medika TV, dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a explicat cum trebuie tratate simptomele bolii COVID-19 pe care o provoacă noile mutații virale.

„Avem un nou val de coronavirus și indiferent de numele lor , toate aceste mutații fac un tablou simptomatic ușor. Ceea ce este important este că dacă apar simptome de răceală sau gripă este foarte posibil să fie și o variantă de Omicron. Să nu ne aruncăm prima dată la antibiotice, pentru că vorbim despre pneumonii virale și să încercăm tratamentul simptomatic. Dacă tratamentul simptomatic vedem că ne ajută, putem cere sfatul medicului de familie sau specialistului” a explicat dr. Cristian Oancea.

Medicii recomandă, de asemenea, ca în cazul în care avem simptome de gripă și răceală să folosim masca de protecție și să evităm zonele aglomerate. „

Până în acest moment nu am avut niciun caz grav care să fie internat pe ATI, ceea ce îmi dă speranțe că acest val îl vom depăși cu bine. Cert este că dacă suntem răciți și avem simptome de răceală să nu ne grăbim să ieșim în colectivitate sau dacă ieșim să purtăm totuși masca de protecție” a mai spus dr. Cristian Oancea.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea