Situația din București stârnește îngrijorarea. Raed Arafat: “va fi nevoie de transferarea pacienților în zone unde presiunea e mai mică”

Numărul de cazuri noi, înregistrat în București, stârnește îngrijorarea autorităților. În decursul unei singure săptămâni, în Capitală s-au înregistrat peste 9000 de cazuri de infectare cui noul coronavirus, ceea ce face ca în acest moment Bucureștiul să aibă cea mai mare rată de incidență din țară.

Potrivit cifrelor furnizate de autorități, incidența cazurilor cumulate din ultimnele 14 zile din București a ajuns astăzi la 7,04 cazuri la mia de locuitori.

În aceste condiții, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția astăzi, înaintea ședinței de Guvern, că presiunea pe sistemul medical din Capitală va fi și mai mare în perioada următoare.

“Vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în zona Bucureștiului și zonele limitrofe și probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienți în alte zone unde presiunea este mai mică. Am stabilit cu domnul ministru Tătaru că vom avea o ședință cu managerii spitalelor din București, cu șefii secțiilor ATI și șefii UPU ca să discutăm această situație, pe care o vom vedea cândva în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. DSP-ul urmărește împreună cu prefectura situația din București, pentru că incidența nu e singurul factor care e luat în considerare pentru măsuri, de exemplu carantinarea. Există o listă de factori care este emisă de INSP și ei verifică acești factori în fiecare zi. Colaborarea populației rămâne cea mai importantă”, a spus Raed Arafat înaintea ședinței de Guvern de astăzi.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea