Situația epidemiologică, în continuare bună în țara noastră. Care sunt cifrele zilei

39 de noi cazuri de infectare s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit buletinului zilnic de informare, în același interval s-au făcut, la nivel național, 4.032 de teste RT-PCR (1.801 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.231 la cerere) și 7.259 de teste rapide antigenice.

Institutul Național de Sănătate Publică nu a mai raportat azi nici un deces mai vechi, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. S-au înregistrat, în schimb, două decese care au avut loc în ultimele 24 de ore, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Bacău și Satu Mare. În cazul ambelor decese, pacienții aveau peste 80 de ani și comorbidități.

În prezent, 290 de persoane sunt internate în spital, din care 55 sunt internate la ATI. 

1.990 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 621 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.380 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea