Situație critică la Iași! Nu mai sunt locuri în spitale pentru bolnavii COVID-19

Situație critică în județul Iași, unde spitalele în care sunt tratați bolnavii COVID-19 au ajuns la capacitate maximă. Județul, care se numără printre cele mai afectate din țară, are zilnic zeci de cazuri noi, iar situația se reflectă cel mai bine în unitățile suport.

La Spitalul de Boli Infecțioase Iași , din 184 de paturi pentru bolnavii COVID, nu mai era, ieri-după-amiază, decât un singur pat liber, la terapie intensivă.

Suntem într-un moment pe care eu nu mi l-aş fi dorit. Sunt peste 2.000 de noi infectări la nivelul României iar în judeţul Iaşi avem peste 250 de persoane care au fost confirmate cu această infecţie în ultimele zile. La Spitalul de Boli Infecţioase nu mai avem locuri pentru cei confirmaţi pozitiv la Covid-19. Mai avem doar un singur loc liber la terapie intensivă”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, dr. Carmen Dorobăț.

În spitalele suport Covid din județul Iași era ocupate, în cursul zilei de miercuri, 427 de paturi, din care 19 la terapie intensivă.

Potrivit datelor oficiale, la ultima raportare, județul Iași a avut 83 de cazuri noi. 953 de persoane sunt în izolare, iar 1.168 sunt în carantină la domiciliu.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes