Situație dramatică la Suceava! Aproape 40% din medicii de familie sunt în pragul pensionării

Deputatul PSD Maricela Cobuz, parlamentar de Suceava și membru al comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, trage un semnal de alarmă cu privire la situația din județul pe care îl reprezintă în Parlament. Potrivit Maricelei Cobuz, 105 din cei 271 de medici de familie care își desfășoară activitatea în județul Suceava au atins deja vârsta de pensionare.

Într-o declarație de presă, parlamentarul spune că i-a adresat ministrului Sănătății o întrebare cu privire la examenul de rezidențiat, care va avea loc în luna noiembrie.

“Fiecare medic de familie are în evidenţă aproximativ 1.500-2.000 de pacienţi. În contextul actual al pandemiei, un număr mare de medici aproape de vârsta de pensionare au optat să se pensioneze din cauza riscului infecţiei cu SARS-CoV-2. În Suceava, doar 30 de medici de familie au între 30-40 de ani. În condiţiile susţinerii examenului de rezidenţiat la termen, adică în luna noiembrie a acestui an, am solicitat scoaterea la concurs a unui număr mai mare de rezidenţi pentru medicina de familie. Întrucât în contextul pandemiei, la nivel naţional s-a constatat un deficit de medici şi în specialităţile Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Boli Infecţioase, i-am adresat domnului Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, întrebarea dacă are în vedere revizuirea cu celeritate a necesarului de locuri pentru aceste specialităţi la examenul de rezidenţiat”, se arată în declarația de presă a parlamentarului PSD.

Potrivit declarației de presă, întrebarea adresată ministrului Sănătății cu privire la deficitul de medici de familie din județul Suceava a fost depusă astăzi la Camera Deputaților.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea