SITUAȚIE GRAVĂ ÎN ARGEȘ! 12 localități, printre care și Piteștiul, ar putea intra în carantină

12 localități din județul Argeș se află în evaluare și ar putea fi luată măsura plasării acestora în carantină, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Până să se ia o decizie clară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis aplicarea unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, întrunit în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. 12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeș.

Localităţile aflate în evaluare sunt municipiul Piteşti, oraşele Mioveni, Ştefăneşti şi Costeşti și comunele Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

Prefectul județului a spus, într-o intervenție la Digi 24, că în Argeș este vorba despre o transmitere comunitară accelerată a virusului, 102 localități fiind afectate. Principala problemă cu care se confruntă autoritățile este că oamenii nu respectă măsurile de protecție.

Din păcate, există această imagine la nivelul întregului județ, de persoane care nu doresc sau nu respectă sau nu înțeleg gravitatea acestui virus. Când se fac controalele, de exemplu oprim un autobuz, un mijloc de transport de tip maxi-taxi, oamenii văd echipa de control, pun măștile, după ce pleacă echipa, au tendința de a le da jos. S-au introdus pensiile la bancomat, de exemplu. Oamenii au venit, s-au bulucit, nu au vrut să respecte măsurile. Am trimis echipe, oamenii au înțeles, s-au respectat. Dar există această tendință de a păstra măsurile, de tipul măști, distanță socială, doar în prezența controalelor. După aceea, există această tendință de a nu se respecta”, a declarat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei și până acum s-au înregistrat, în județul Argeș, 2265 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 612 cazuri au fost înregistrate numai în ultima săptămână, Argeșul fiind printre județele cu cea mai mare rată de creștere a infecțiilor. La ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, din 22 iulie, au fost transmise 89 de cazuri noi.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea