SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! Peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în România în mai puțin de trei săptămâni. Ce spun autoritățile

Grupul de Comunicare Strategică a transmis o analiză a situației din România privind evoluția cazurilor de COVID-19 din luna iulie. Mai exact, este vorba despre o analiză a perioadei 2-20 iulie, din momentul publicării deciziei Curții Constituționale. În acest interval, arată comunicatul, în țara noastră au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 351 de oameni au murit. Potrivit raportului, 3.680 persoane testate pozitiv nu au stat deloc în spital.

”În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate şi 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare şi 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus.  În acelaşi interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secţii cât şi în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane”, arată  Grupul de Comunicare Strategică.

Raportul mai arată că ”aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condiţiile absenţei instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare şi nici ca persoane externate la cerere”.

Potrivit analizei, aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, “reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor uşoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeaşi situaţie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidenţiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar şi de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecinţă numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus”.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea