Sorina Pintea a revenit în arest

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, arestată pentru luare de mită, a revenit luni după-amiază în arestul Poliției Capitalei, după ce în cursul dimineţii a fost transferată la un spital din sistemul public. Pintea a cerut să fie dusă la un spital public, acuzând agravarea stării de sănătate în condițiile în care suferă de o boală autoimună.


”Persoana privată de libertate, în baza unui mandat de arestare preventivă, a fost condusă într-un spital din Bucureşti, din reţeaua publică, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana în cauză a fost reintrodusă în Centrul de Retinere şi Arestare Preventivă”, a transmis Poliţia Capitalei, referindu-se la Sorina Pintea.

Sorina Pintea, aflată în arest preventiv ca urmare acuzaţiei de luare de mită, a cerut duminică transferul la un spital din sistemul public, repectiv la Spitalul Sfânta Maria. Pintea a invocat că se simte rău, având parestezii faciale și la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăți de înghițire și alte simptome.

Pintea anunța în urmă cu câteva săptămâni că suferă de dermatomiozită, o boală autoimună în care există afectare cutanată și musculară. Tratamentul specific este pe bază de corticosteroizi, iar terapia durează, de obicei, circa un an.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea