Sorina Pintea, grav bolnavă. De ce boală suferă fostul ministru al Sănătății

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății în ultimul Guvern PSD, a anunțat, luni, printr-o postare pe Facebook, că a fost diagnosticată cu o boală autoimună și că acesta este motivul absenței sale din spațiul public, în ultima vreme.

„Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătății, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România așa că am ales să mă tratez la noi în țară, într-un spital de stat.

„În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public. Vreau să știți că de acum voi fi din nou prezentă pentru că boala nu m-a ținut departe de voi, doar că am comunicat mai puțin”

Sorina Pintea a fost diagnosticată cu dermatomiozita, o boala autoimuna in care exista afectare cutanata si musculara. Tratamentul specific este pe bază de corticosteroizi, iar terapia durează, de obicei, circa un an. Fostul ministru le-a mulțumit și medicilor care o tratează prof.dr Ruxandra Ioesncu de la Spitalul Sfânta Maria, iar de la Spitalul Baia Mare dr. Gabriela Ieremia și dr. Cristina Truică.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes