Spania iese din izolare și turează motoarele în construcții și industrie

O parte din angajații spanioli se întorc, de astăzi, la muncă. Este vorba, în principal despre angajații din sectorul industrial și despre muncitorii din construcții care au avut activitatea suspendată, timp de două săptămâni, în încercarea de limitare a răspândirii noului coronavirus.Perioada de pauză se va prelungi cu o zi în regiunile în care se sărbătorește a doua zi a Paștelui catolic.

Guvernul spaniol a anunțat reluarea treptată a activităților, măsură menită să elimine blocajul din economia țării. Primele companii care se redeschid sunt cele ale căror activități nu pot fi executate de la distanță. Vor urma și altele, din domeniul unor servicii suspendate din 30 martie, așa cum ar fi cele care întocmesc diverse documentații și le depun în numele firmelor.

Rămân în activitatea obișnuită angajații din sistemul de sănătate și lucrătorii din comerț, care au lucrat pe toată perioada stării de urgență, declarată în Spania în 14 martie.

Condițiile nu se vor relaxa deocamdată pentru magazinele care se ocupă de vânzări cu amănuntul, firmele din domeniul divertismentului și timpului liber, restaurantele ( cu excepția catering-ului) sau barurile.

Această măsură urmărește să readucă economia Spaniei la nivelul la care se afla în urmă cu două săptămâni. Autoritățile nu se așteaptă la o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri. Ministerul Sănătății a emis și o listă de recomandări pentru lucrătorii care revin la muncă. El Pais scrie că muncitorii sunt sfătuiți să nu meargă la lucru dacă au simptomele infecției COVID-19, să folosească mijloace precum motocicleta, bicicleta sau mersul pe jos, nu transportul public, să păstreze distanța de siguranță de doi metri și să reducă, cât mai mult, interacțiunea la serviciu, cu clienții sau cu superiorii.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea