SPANIA IZOLEAZĂ O PROVINCIE CU PESTE 200 000 DE OAMENI, DUPĂ REAPARIȚIA UNOR FOCARE

Autoritățile din Spania au dispus închiderea provinciei Segria, cu capitala la Lerida, unde locuiesc 209 000 de persoane, repartizate pe 38 de municipalități. Măsura a fost luată ca urmare a apariției focarelor de COVID-19. Închiderea zonei intră în vigoare sâmbătă, la 12 noaptea, pe perioadă nedeterminată. Totuși, Justiția ar putea impune limitarea măsurii la 15 zile, anunță elmundo.es. ”Facem un pas înapoi pentru a ne proteja și vom lua toate măsurile pentru a opri răspândirea coronavirusului”, a explicat Quim Torra, președintele Guvernului Cataluniei. Vineri, ministrul Sănătății excludea izolarea unor zone ale Spaniei.

Închiderea provinciei înseamnă că oamenii nu mai au voie să iasă sau să intre decât dacă justifică interesul de serviciu. Există și interdicții privind organizarea întrunirilor cu mai mult de zece persoane, publice sau private. S-au suspendat vizitele în căminele pentru vârstnici, iar persoanele în vârstă sunt sfătuite să rămână în locuințele lor și să nu iasă decât pentru lucruri ”absolut esențiale”.

Numărul pacienților cu COVID-19 spitalizați în Lerida s-a tripat în ultimele zece zile. Provincia are active nouă focare de coronavirus.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea