SPERANȚĂ. Aproape toți bolnavii de COVID-19, subiecți ai unui studiu în China, au dezvoltat imunitate

Un studiu efectuat în China arată că aproape toate persoanele infectate cu noul coronavirus au anticorpi după ce au trecut prin boală, ceea ce înseamnă că există șanse să nu se reîmbolnăvească atunci când vor intra, din nou, în contact cu virusul ori să facă forme ușoare de boală, scrie Daily Mail.

Specialiștii chinezi spun că au constatat, în urma studiului efectuat pe 285 de pacienți, că cei care au avut COVID-19 au dezvoltat anticorpi și vor avea parte de un anumit tip de imunitate, fără a se știe însă dacă e o imunitate totală în fața coronavirusului.

Conform Daily Mail, studiul a fost efectuat la Chongqing Medical University și a cuprins inițial 285 de pacienți. Cercetătorii au urmărit dacă bolnavii prezintă cele două tipuri de anticorpi: imunoglobulina M (IgM), prezentă la scurt timp de la apariția infecției și care oferă protecție de scurtă durată, și imunoglobulina G (IgG), care oferă protecție pe o perioadă mai lungă.
Rezultatele au arătat că 95% dintre cei testați au prezentat ambele tipuri de celule care luptă contra virusului.
Studiul a continuat cu alte 69 de persoane, iar, după 20 de zile, doar doi pacienți, mamă și fiică, nu au avut niciun fel de anticorpi.

Alte vești bune vin din China. Marți, autorităţile chineze au anunţat că, în ultimele 24 de ore, nu a fost înregistrat niciun nou caz de Covid-19 pe teritoriul ţării, iar pentru a 27-a zi consecutiv nu au raportat niciun deces.
Weekendul trecut, noi focare restrânse au fost depistate într-un oraş aflat în apropiere de graniţele cu Rusia şi Coreea de Nord şi în Wuhan, capitala provinciei Hubei, epicentrul pandemiei.
Duminică, au fost raportate 14 cazuri, iar luni, 17, dintre care şapte sunt „importate”.
Pentru a 27-a zi consecutiv nu a fost raportat niciun deces.

De la începutul pandemiei, China a înregistrat 82.919 contaminări şi 4.633 de decese provocate de noul coronavirus.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea