Spital modular ridicat în luna mai, NEFUNCȚIONAL nici după trei luni! O întreagă regiune este afectată

Spitalul modular al Ministerului Sănătății, ridicat la Bacău încă din luna mai, în care ar fi trebuit să fie tratați bolnavi cu COVID-19, nu este pregătit să primească pacienți nici la trei luni de la momentul în care a fost instalat.

Spitalul de campanie are în dotare 19 corturi, totalizând 56 de paturi, iar în momentul instalării, oficialii din sănătate au anunțat că va avea și un laborator RT-PCR propriu, pentru realizarea testelor pentru depistarea noului coronavirus.

Spitalul modular, instalat la Baza Sportivă Letea, unde are asigurată toată infrastructura necesară funcționării, nu este însă decât un obiectiv bine păzit și atât.

„Spitalul modular nu a fost recepţionat pentru că Unifarm nu a respectat condiţiile impuse de minister. Practic, a achiziţionat containerele din Olanda, dar mai are de făcut modificări ca să fie corespunzătoare”, a explicat la începutul lunii august prefectul județului Bacău.

Între timp a trecut aproape o lună, fără să se schimbe ceva, situație aspru criticată de europarlamentarul băcăuan Dragoș Benea.

Spitalul modular de la Baza Letea, anunțat cu surle și trâmbițe de ministrul Tătaru și Palăr de la PNL, e nefuncțional. Ba, mai mult, e și neconform, deși Ministerul Sănătății, prin compania Unifarm, a risipit peste 2 milioane de euro pe această „distracție” inutilă pentru băcăuani. Între timp, Bacăul a urcat în top 3 național la numărul de infectări cu Covid19, dar Palăr, baronul sănătății cu clinică medicală privată, se face că plouă. Înainte să bată câmpii pe teme medicale, Palăr și PNL-iștii lui cu interese în bugetul Sănătății să nu uite că sunt direct răspunzători de situația scăpată de sub control în județul Bacău și de creșterea galopantă a numărului de bolnavi de coronavirus”, a transmis printr-un comunicat de presă europarlamentarul Dragoș Benea, vicepreședinte al PSD pentru regiunea Moldovei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea