Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor ar putea ajunge în grija altor instituții. Sorin Grindeanu: „Sunt ministru la Transporturi, nu la Sănătate”

Cele 15 unități medicale din subordinea Ministerului Transporturilor ar putea fi transferate în grija altor instituții. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Reorganizările din cadrul Ministerului Transporturilor ar putea avea impact și asupra spitalelor pe care instituția le are în subordine. Acesta ar putea fi transferate către alte entități publice. „În coordonarea Ministerului Transporturilor, de exemplu, sunt 15 spitale. Eu sunt ministru la Transporturi, nu la Sănătate. De aceea, am considerat necesar ca aceste spitale să fie să fie date către autorităţi locale, către universităţi de profil de medicină. De exemplu, în Bucureşti a fost solicitat unul din spitale de către Ministerul Apărării Naţionale, ceea ce eu cred că este normal. De ce? Pentru că, în toţi aceşti ani de după Revoluţie, această reţea de spitale din coordonarea Ministerului Transporturilor a avut subfinanţare, ceea ce a dus în multe cazuri, nu spun că peste tot, dar în multe cazuri, probabil la un act medical nu foarte la standardele la care ne aşteptăm. Şi asta nu mă refer la personal, ci mă refer la dotări” a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Mai mult, ministrul a precizat faptul că aceste spitale ar trebui să fie coordonate de instituții care le pot asigura o mai bună finanțare. „De aceea, aceste spitale trebuie să meargă acolo unde se pot ocupa mai bine, există finanţare mai bună şi voi face acest lucru, cu toate piedicile pe care le-aţi văzut că le întâmpinăm” a spus Grindeanu. 

În ceea ce privește discuțiile cu privire la posibila concediere a personalului angajat în cadrul unităților medicale din subordinea Ministerului Transporturilor, Grindeanu a precizat că: „Nu e dat nimeni afară, ca să terminăm un fel de manipulare pe care am văzut-o în urmă cu vreo două săptămâni. Nu se dă nimeni afară, nu sunt restructurări la spitale, ci vor trece în coordonarea altor autorităţi. Nu doar de spitale mă interesează să încercăm să restructurăm. Sunt şi alte autorităţi, regii, în coordonarea Ministerului Transporturilor, care, din punctul meu de vedere, trebuie să se reorganizeze”. 

În grija Ministerului Transporturilor se află în prezent 15 spitale din toată țara. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea