Ultimă oră! Spitalele militare de campanie preiau primii pacienți cu coronavirus

Spitalul militar de tip ROL 2, amenajat pe terenul de la Institutul ”Ana Aslan” a primit primii pacienți. Este vorba despre șapte bolnavi diagnosticați cu COVID-19 care au ajuns în spitalul militar în cursul zilei de vineri, dar și sâmbătă dimineața. Preluarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 va continua.

Despre amenajarea unității medicale de la Ana Aslan, medikatv.ro a scris AICI.

Spitalul de campanie va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și va prelua câteva zeci de pacienți. Spitalul militar de tip ROL 2 devine suport pentru cele de primă linie, respectiv Institutul Matei Balș, spitalele Victor Babeș și Colentina. De aici vor fi transferați pacienți care vor intra în grija medicilor și asistenților militari.

Spitalul are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea