Spitalul Județean din Slobozia, focar de COVID-19. 1 din 8 angajați, testat pozitiv!

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde au fost raportate aproximativ 100 de cazuri.

Oficialii unității medicale au declarat public că îmbolnăvirile nu au legătură cu activitatea din spital. În urma anchetelor epidemiologice care s-au realizat până în prezent s-a stabilit că toți angajații s-au îmbolnăvit din comunitate. „Într-adevăr există multe cazuri de COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Toate cazurile sunt izolate și primesc îngrijiri medicale. Virusul a fost contactat din comunitate, nu din cadrul unității”, a precizat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Mai grav este faptul că unul dintre angajați, medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă, s-a infectat pentru a doua oară. „Avem și un posibil caz de reinfecție. Este vorba despre unul dintre medicii care își desfășoară activitatea pe secția ATI. Din fericire, starea sa este bună”, a mai spus managerul Spitalului Județean Slobozia.

Și la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița sunt probleme din cauza pandemiei de COVID-19. Jumătate din angajații substației Slobozia sunt fie pozitivi, fie contacți ai unor persoane confirmate cu noul coronavirus.

Municipiul Slobozia se află în carantină din cauza incidenței foarte mari înregistrată în oraș. Slobozia a intrat deja în a treia săptămână de carantină, după ce Departamentul pentru Situații de Urgență a aprobat solicitarea CJSU Ialomița de prelungire a perioadei inițiale de carantină, de 14 zile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea