Spitalul Județean Timișoara redeschide zona roșie. Ce spun medicii despre explozia de noi cazuri

Din cauza numărului foarte mare de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, din ce în ce mai multe spitale, în principal din județele cele mai afectate, nu mai au locuri pentru tratarea bolnavilor. La Iași s-au epuizat locurile încă de săptămâna trecută, la fel și la Timișoara, unde noile cazuri, care mergeau la Spitalul de Boli Infecțioase, au ajuns la Spitalul Județean.

Conducerea SJU Timișoara anunță că ia în calcul redeschiderea zonei roșii, cu o capacitate de 66 de paturi.

Am răspuns apelului colegilor noștri de la Spitalul de Boli Infecțioase și deja tratăm pacienți cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectați cu COVID-19.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timișorenii și timișenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea Zonei Roșii din cadrul unității, cu o capacitate de circa 66 de paturi din care 6 de ATI, mergând deci la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă dacă, Doamne ferește, situația o impune”, a declarat managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea