Starea copiilor cu botulism, explicată în direct, la Medika TV, de medicii din Timișoara: „Sunt mai bine dar necesită atenție în continuare”

Opt copii din județul Timiș a fost internați cu botulism la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara. Aceștia privind din două familii de asistenți maternale din localitatea Fămidac. Cel mai probabil micuții s-au infestat după ce au consumat cârnați de casă.

Veștile despre starea copiilor au fost aduse în direct la Medika TV, în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal” , de medicul Adelina Marinescu, din cadrul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara: „Din cei opt copilaşi, şase sunt cu stare mult mai bună decât la internare, iar doi dintre copilaşi necesită în continuare atenţie deosebită. Practic, ei au fost şi copilaşii cu simptomatologia cea mai severă”.

Medicul a explicat faptul că toții copiii au primit antitoxină botulinică ca metodă terapeutică, precizând când ar putea fi externați. „Poate să fie o săptămână, pot fi 10 zile, pot fi 20 de zile. E greu de zis”. 

Medicul a spus că oamenii trebuie să fie atenţi la conserve, inclusiv la cele puse în casă, dar şi la mezelurile făcute în casă.

”În primul rând ar trebui să fim foarte atenţi în special la conserve, dacă sunt conserve de pateu, conserve de carne, conserve de peşte sau chiar conserve cu legume sau compoturi puse în casă. Dacă capacul este bombat, să încercăm să nu consumăm produsul respectiv, chiar dacă poate nu are un miros aparte, poate nu are un gust aparte.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea