STAREA DE ALERTĂ LE ADUCE STIMULENTE CADRELOR MEDICALE! Proiectul va fi votat în plen săptămâna aceasta

Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților a avizat favorabil proiectul de lege prin care acordarea stimulentului de risc va fi prelungită și pe perioada stării de alertă. Este vorba despre stimulentul în valoare de 2500 de lei brut/lună, din bani europeni, destinat angajaților din sistemul de sănătate expuși în lupta cu noul coronavirus.

Stimulentul a fost acordat, prin Ordonanță de Urgență, pe perioada stării de urgență, iar proiectul avizat la comisia de sănătate prevede, în plus, extinderea acordării acestui stimulent și altor categorii de personal medico-sanitar: din cadrul direcțiilor de sănătate publică, din asistența medicală comunitară și din rețeaua de medicină legală, care au intrat în contact cu pacienți suspecți de infecție cu noul coronavirus.

Proiectul de lege urmează să fie discutat în ședința de plen a Camerei Deputaților în cursul acestei săptămâni. Dacă va fi adoptat, acesta va intra în vigoare imediat după ce va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea