Starea pacienților diagnosticați cu difterie, explicată de specialiști. Dr. Simin Aysel Florescu: „Doar un singur pacient mai este internat”

Difteria, o boală care nu a mai fost diagnosticată în România din 1990, a revenit recent în Capitală, după ce doi bărbați, 38 și 40 de ani, au fost internați și diagnosticați cu difterie. Starea pacienților a fost explicată la Medika TV de specialiști. 

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, acolo unde bolnavii de difterie au fost internați, a vorbit la Medika TV despre starea acestora. „Mai este unul dintre ei internat, din fericire acești pacienți nu au venit din cauza acestor manifestări, ei aveau alte boli. Afecțiunile cutanate pe care noi le-am observat erau un lucru secundar, iar asta ne-a făcut să-i testăm și am descoperit că au difterie. Așa cum toată lumea bănuiește o scădere a acoperii vaccinale poate să genereze o epidemie” a explicat dr. Simin Aysel Florescu. 

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că revenirea bolilor care, în trecut, au fost ținute sub control prin vaccinare, este posibilă având în vedere faptul că românii sunt reticenți cu privire la administrarea serurilor create pentru a-i proteja de astfel de afecțiuni. „Ne putem aștepta și la așa ceva în condițiile în care vedem boli demult apuse pe care noi ca și studenți la Medicină le citeam din cărți pentru că nu mai existau astfel de cazuri. Acum,  începem să vedem afecțiunile pe care, datorită vaccinării, credeam că le-am eliminat măcar de pe teritoriul României” a explicat dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București. 

Specialiștii fac eforturi la nivel internațional pentru a ține sub monitorizare astfel de cazuri. „Spitalul nostru face parte din mai multe rețele internaționale de supraveghere în care ne raportăm în timp real toate aceste cazuri suspecte, de la unii la alții, le și centralizăm  și vedem dacă există un pericol într-un anumit loc din lume, dacă pot ajunge astfel de cazuri în țara noastră sau, dimpotrivă, dacă noi generăm cazuri care ar putea reprezenta un pericol pentru altcineva. Cum este acum situația generată de rujeolă în România care va fi de acum un semnal de alarmă pentru cei care ajung în țara noastră” a mai spus dr. Simin Aysel Florescu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea