Starea pacientului de 71 de ani, urmărită atent de toți românii

Bărbatul de 71 de ani din Suceava, cel mai vârstnic român confirmat cu coronavirus, a avut febră  noaptea trecută, el fiind monitorizat cu mare atenție de cadrele medicale, dat fiind că suferă și de o boală cronică.

Potrivit  secretarului de stat Nelu Tătaru din Ministerul Sănătății, bărbatul din Suceava a avut noaptea trecută pusee de febră, însă joi dimineață este afebril.
”Este atent monitorizat de medici, având și o boală cronică”, a spus Tătaru.

Bătrânul din Suceava a călătorit în Italia, în luna februarie. A fost la o clinică, în apropiere de Brescia, unde își tratrează boala cronică de care suferă. A fost internat o zi în această clinică, după care a stat la fiul său, timp de o săptămână, la 80 de kilometri de Milano. A revenit  în țară pe 28 februarie, iar pe 3 martie a prezentat febră, fiind ulterior confirmat cu coronavirus.

Ceilalți cinci români diagnosticați cu coronavirus se simt bine, fiind în continuare  internați în Cluj, Iași și Timișoara.
Joi, potrivit ultimelor informații transmise de autoritățile din Ministerul Sănătății, sunt în carantină 38 de persoane suspecte de coronavirus, în timp ce peste 11.300 sunt în izolare la domiciliu.

Până acum, au fost efectuate 576 de teste, 6 fiind pozitive, într-unul dintre cazuri fiind vorba despre un bărbat, purtător al virusului, declarat sănătos la scurt timp.

Printre românii diagnosticați cu coronavirus se află și un adolescent de 16 ani din Timișoara, fără simptome. După confirmarea bolii în cazul său, colegul de bancă  s-a prezentat singur la Boli Infecțioase, pentru a fi testat și luat în evidențele medicilor.

Între timp, vin vești de la Timișoara, acolo unde sunt cei mai mulți bolnavi de coronavirus. Testele efectuate în cazul femeii de 38 de ani și al bărbatului de 47 ani, confirmați cu coronavirus, au ieșit negative. Tânărului de 16 ani i-au fost recoltate probe din nou, rezultatul fiind însă tot pozitiv. Colegul de bancă al tânărului a fost testat, rezultatul fiind negativ.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea