Statistică alarmantă: România are peste 200 de mii de  pacienți oncologici 

O analiză a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate arată faptul că în evidențele instituției există peste 200 de mii de pacienți oncologici, la nivelul întregii țări. Datele arată că 2700 dintre acești bolnavi sunt copii. 

„Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii – şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice – ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a precizat Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru Agerpres. 

În ceea ce privește plata concediilor medicale, președinta CNAS a anunțat public, pentru aceeași sursă, faptul că acestea se vor plăti eșalonat: „Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanţe”.

De la 1 martie, CNAS va iniția o campanie de comunicare pentru toți pacienții cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au atunci când vine vorba despre eliberarea concediilor medicale. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea