Statul vrea să rechiziționeze fabrica Hexi Pharma ca să producă biocide

Statul român ar putea rechiziționa fabrica Hexi Pharma pentru a o redeschide în vederea producerii de biocide, în România, pe perioada crizei coronavirusului. Fabrica este singura unitate de producere a biocidelor și a fost închisă după o decizie a Justiției, în urma scandalului uriaș privind diluarea dezinfectanților produși de Hexi Pharma. Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Fm că există intenția unui astfel de demers. Informația a fost confirmată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ideea rechiziționării acestei linii de producție le-a fost sugerată oficialilor din Ministerul Sănătății, la discuțiile purtate, săptămâna trecută, în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. Membru în comisie, deputatul Sebastian Radu (PSD) a formulat propunerea care a fost salutată de subsecretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.

Despre această sugestie, parlamentarul Sebastian Radu a vorbit, joia trecută, la Medika TV: ”Chiar eu am adus în discuție cazul unui producător de biocide din România care știm că a avut ceva probleme. Capacitățile de producție există, pot fi rechiziționate mâine, pot fi căutați oamenii care au lucrat acolo, informațiile sunt în Revisal, așa încât statul român să înceapă foarte repede să producă acolo acele biocide de care avem mare nevoie. Vom reduce dependența de importuri și specula pentru că au ajuns să ne vândă speculanții un litru de dezinfectant care ieri costa 6o de lei, cu 950 de lei.”

Potrivit informațiilor obținute de jurnaliști, Guvernul ar urma să pună în funcțiune liniile de producție de la Hexi Pharma cu ajutorul specialiștilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale.  

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea