STRIGĂTUL DE DEZNĂDEJDE AL INFECȚIONIȘTILOR: “Când un pacient refuză tratamentul și ne spune că facem experimente pe el, ce poți să-i faci?” (VIDEO)

După ce a șocat opinia publică cu un mesaj extrem de dur, după cum a scris și Medika TV aici, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, dr. Cristian Oancea, revine, de data aceasta cu un apel. El spune că medicii au ajuns în pragul deznădejdii din cauza pacienților care refuză internarea sau tratamentul.

Sunt pacienți asimptomatici care sunt lăsați acasă și luați în evidența medicului de familie cum într-un fel cred că dacă incidența va crește este și normal să se întâmple. Dar ce se întâmplă dacă un asimptomatic sau un pacient cu simptome ușoare cum a fost la noi în două- trei zile se degradează și nu mai ajung să sune la ambulanță? Ce se întâmplă dacă face un stop respirator acasă? Sfatul nostru este să aveți încredere în deciziile medicale și toți specialiștii, indiferent din ce colț al țării, vorbim aceeași limbă”, a spus dr. Cristian Oancea, citat de Opinia Timișoarei.

Un mesaj similar are și medicul infecționist Virgil Musta, care se teme că România va ajunge în situația Spaniei sau Italiei din cauza oamenilor care nu respectă măsurile de protecție.

Tags: , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea