Student la Medicină, răpus de coronavirus la 20 de ani

COVID-19 a făcut o nouă victimă în rândul oamenilor care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, care în ultimele luni a fost unul dintre cei mai activi voluntari.

“Societatea Studenților Mediciniști Iași este profund îndurerată, întrucât Alex Țandura, colegul nostru în vârstă de doar 20 ani, a pierdut astăzi lupta cu COVID-19 și a plecat prea devreme dintre noi.
Acesta era unul dintre cei mai activi voluntari ai Departamentului de Medicină de Urgență (U.P.U. – SMURD) din cadrul SSMI și student la Asistență Medicală Generală, UMF Iași”
,  a transmis SSM Iași, care a făcut anunțul privind moartea tânărului medicinist.

Potrivit coordonatorului UPU-SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, tânărul era internat de aproape doua săptămâni la terapie intensivă, în stare gravă, intubat și ventilat mecanic. El avea deja un test negativ în momentul în care a murit, dar avea patologii asociate. “Este  dureros și pentru echipa medicală pentru ca, în ciuda eforturilor terapeutice, să piardă un tânăr student, care își dorea cu ardoare să devină asistent medical și era dedicat voluntariatului în medicină. Transmitem toată compasiunea noastră familiei!”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu pentru presa locală din Iași.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea