Studii recente. Cât rezistă coronavirusul pe diverse suprafeţe

 Noi informații în urma celor mai recente studii ale cercetătătorilor europeni, angrenați în lupta cu noul coronavirus.

Potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020, noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, a transmis Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul.

Iată aici și ghidul de autoprotecție împotriva coronavirusului redactat de medicul  Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Ioan din Iași: https://medikatv.ro/dr-t-ciuhodaru-mic-ghid-anti-covid-19/


Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea