STUDIU: Alcoolul crește aportul caloric cu 75.000 de calorii pe an pentru consumatorii medii

Noi date statistice arată că anual acumulăm în jur de echivalentul a 1.000 de prăjituri, 327 de kebaburi sau 293 de Big Mac-uri prin consumul de alcool.

Consumatorii de bere sunt cei mai mari consumatori, ceea ce înseamnă un aport caloric suplimentar de 111.852 de calorii pe an, conform cercetării realizate de brandul de băuturi alcoolice cu conținut scăzut de calorii, DrinkWell.

Consumul mai mare decât cantitatea recomandată poate duce la creșterea în greutate, ceea ce poate expune oamenii unui risc mai mare de afecțiuni precum boala cardiacă și ficatul gras.

Cercetarea realizată de DrinkWell a arătat că una din cinci persoane renunță la alcool în primul rând atunci când își propun să slăbească, considerând că acesta este principala cauză a îngrășării lor.

Cu toate acestea, există încă o lipsă de claritate în ceea ce privește înțelegerea oamenilor cu privire la caloriile conținute de alcool.

Tom Bell, fondatorul DrinkWell, a declarat: “Pentru cei care sunt îngrijorați de valoarea nutritivă a alcoolului, nu este necesar să renunțați complet la alcool sau să căutați băuturi alcoolice cu conținut scăzut de alcool. Există o mulțime de băuturi alcoolice cu conținut scăzut de calorii, carbohidrați și zero zahăr disponibile pe piață.”

SURSA

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes