STUDIU: Boala COVID-19 poate fi învinsă cu o singură injecție

Oameni de știință din cadrul Universității Stanford, SUA, încearcă să dezvolte un nou tratament împotriva COVID-19, boala provocată de virusul SARS-CoV-2. Tratamentul este încă în faza de teste, dar are rezultate promițătoare și constă într-o singură injecție.

Potrivit AFP, tratamentul injectabil dezvoltat în cadrul Universității Standford utilizează interferoni, celule speciale care în procesul reacției imunitare. Rolul lor este de a se atașa de receptorii unor celule, în cazul prezenței unui virus în organism și „declașează un mecanism de apărare mai bun, diferit de cel oferit de anticorpi” susține, pentru sursa citată, Jeffrey Gleen, profesor de imunologie în cadrul Universității Standford.

Tratamentul inhectabil a fost testat în baza unui studiu clinic, la care au participat peste 1900 de pacienți adulți, infectați cu SARS-CoV-2, între iunie 2021 și februarie 2022. Mai bine de 85% dintre participanții la studiu aveau cel puțin o doză de vaccin administrată.

Noul tratament printr-o singură injecţie oferă un avantaj practic în raport cu antiviralul Paxlovid dezvoltat de Pfizer, care necesită administrarea a zeci de pastile într-un interval de cinci zile, a argumentat imunologul american.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea