Studiu: Câte vieți au fost salvate în SUA datorită vaccinului anti-COVID

Un studiu realizat de Universitatea Yale, prezentat de agenția de presă DPA, arată că vaccinul anti-COVID a salvat până acum, doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, aproape 280.000 de vieți și a prevenit 1,2 milioane de spitalizări.

Vaccinurile au avut o rată de succes impresionantă în a reduce transmiterea virusului şi a salva mii de vieţi doar în Statele Unite’‘, a declarat prof. Alison Galvani de la Universitatea Yale, autor principal al studiului.

Impactul vaccinării a fost simulat pe baza cifrelor furnizate chiar de pandemie. S-au luat în calcul mai multe scenarii, inclusiv cel al lipsei vaccinului.

Absența vaccinului ar fi dus la circa 4500 de decese zilnic în primăvara acestui an, cu 500 mai multe decât în iarnă.

Studiul mai arată că dacă ritmul de vaccinare ar fi fost la jumătate față de cel existent, numărul deceselor înregistrate în SUA ar fi fost cu 121.000 mai mare, iar peste 450.000 de oameni ar fi ajuns la spital.
În SUA s-au înregistrat, de la începutul pandemiei, aproape 34 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 607.000 decese. Aproape jumătate din populația SUA are în prezent schema completă de vaccinare.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea