Studiu: coronavirusul rezistă în organism peste o lună

Pacienții rămân infectați cu COVID-19 până la 37 de zile, arată un nou studiu realizat de cercetători chinezi și publicat de Lancet, una dintre cele mai vechi publicații medicale din Marea Britanie.

Potrivit informațiilor furnizate de oamenii de știință chinezi, noul coronavirus rămâne în tractul respirator al pacientului infectat până la 37 de zile. În mod obișnuit, structura genetică a coronavirusului se regăsește în probele recoltate, în medie, 20 de zile, iar 37 de zile reprezintă maximum observat.

Aceasta ar putea fi una dintre explicațiile faptului că răspândirea COVID-19 este foarte greu de controlat, iar mapamondul se confruntă acum cu o pandemie.

Studiul urmărește și care dintre afecțiunile cronice îi fac pe vârstnici vulnerabili în fața coronaviruslui. Printre cele mai frecvente comorbidități sunt bolile cardiace, diabetul și hipertensiunea arterială. Asta pentru că, atunci când se instalează în țesutul plămânilor, COVID-19 se hrănește cu oxigenul din sânge. Așa se explică și faptul că problemele respiratorii sunt simptom nelipsit în infecția cu coronavirus.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea