Studiu: Coronavirusul scurtează cu 13 ani durata de viață a bărbaților. Femeile mor cu 11 ani mai devreme

Noul coronavirus ucide oamenii cu mai mult de un deceniu înainte ca aceștia să fi murit în mod natural, potrivit unui studiu, citat de Daily Mail.

Oamenii care mor de COVID-19 pierd, în medie, 13 ani din viața lor, spun oamenii de știință, în timp ce femeile au o speranță de viață redusă cu  11 ani odată ce contractează virusul.

Boala, în urma căreia peste 100.000 de oameni au fost internați în Marea Britanie, are un impact devastator în comparație cu bolile de inimă, au spus oamenii de știință.

Cercetarea a fost realizată de Public Health Scoția, în colaborare cu experți de la universitățile din Glasgow și Edinburgh. Descoperirea vine să contrazică afirmațiile potrivit cărora victimele, cele mai multe cu comorbidități, ar fi murit oricum.

Datele Oficiului pentru Statistică Națională arată că majoritatea persoanelor care mor în Marea Britanie au vârste cuprinse între 75 și 84 de ani.

Cercetările scoțiene susțin că multe dintre aceste persoane puteau trăi încă mai bine de un deceniu dacă nu ar fi contractat virusul. Inclusiv persoanele cu boli cronice își pierd viața cu mulți ani înainte de vreme.

Aproximativ 90% dintre persoanele care au murit din cauza coronavirusului în Anglia și Țara Galilor aveau peste 65 de ani. Mai exact, 10.808 din cele 12.380 de decese COVID-19, care au fost înregistrate de la începutul pandemiei până pe data de 10 aprilie, au fost la persoane peste 65 de ani.

60% dintre decese au fost înregistrate în rândul bărbaților.

Cercetările s-au bazat pe un studiu efectuat pe pacienții COVID-19 din Italia și pe un grafic conceput de Organizația Mondială a Sănătății, care este folosit pentru a calcula câți ani de viață pierd oamenii din cauza bolii.

Studiind vârstele persoanelor care au murit din cauza COVID-19, cercetătorii scoțieni au descoperit că bărbații au pierdut, în medie, 13 ani și femeile 11 ani, chiar și atunci când sunt luate în considerare celelalte probleme de sănătate ale acestora.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea