STUDIU: Lupta cu kilogramele, tot mai greu de dus dacă suntem stresați. Tehnicile care ne relaxează și ne subțiază silueta

Un studiu realizat de cercetătorii din cadrul Universtității din Atena arată faptul că lupta cu kilogramele în exces poate fi mai ușor de dus dacă apelăm la tehnicile de management al stresului.

În cadrul studiului respectiv, participanții au fost incluși într-un program antistres. Aceștia au învățat tehnici de respiație diafragmatică, relaxare musculară progresivă și au primit și recomandări în ceea ce privește o dietă sănătoasă.

Datele cercetătorilor din cadrul Universtității din Atena au evidențiat faptul că oamenii, în condiții de stres, dezvoltă o înclinație către obiceiuri alimentare nesănătoase. Mâncatul compulsiv sau consumul ridicat de alimente bogate în grăsimi sunt doar câteva dintre acestea. De asemenea, cercetarea a scos la iveală și faptul că, din cauza stresului, oamenii pur și simplu refuză să consume fructe și legume.

Totodată, cercetătorii mai arată că secreția ridicată de cortizol, substanță denumită și „hormonul stresului”, creșter riscul depunerii de grăsimi în jurul abdomenului. Tocmai de aceea, reducând stresul, putem avea o viață sănătoasă și mai puține kilograme.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea