STUDIU: Sănătatea europenilor, în pericol. S-au descoperit reziduuri ale unei substanțe periculoase în ambalajele de plastic 

Un studiu al Agenției Europene de Mediu (AEM) arată faptul că în 92% din organismul europenilor este prezent bisfenolul A, o substanță periculoasă care are ca principal efect perturbarea sistemului endocrin.

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară a făcut numeroase eforturi pentru a aduce nivelul de bisfenol A într-o concentrație sigură pentru consumatori. Cu toate acestea, un studiu al Agenției Europene de Mediu, realizat în 11 țări europene, a scos la iveală că nivelul de depășire al concentrației admise de bisfenol A se apropie, în unele cazuri, chiar și de 100%. 

Bisfenolul A este o substanță care se găsește în special în ambalajele de plastic și are o strânsă legătură cu tulburările hormonale, dar și cu apariția unor boli grave precum cancerul de sân. Franța este unul dintre statele europene care au interzis total ambalajele care conțin bisfenol A, iar în prezent Uniunea Europeana și Statele Unite ale Americii lucrează la un plan prin care vor să impună condiții drastice în ceea ce privește utilizarea substanței în industria ambalajelor. 

Experții Agenției Europene de Mediu consideră faptul că studiul lor evidențiază în mod clar faptul că nivelurile de bisfenol A pe care le-au măsurat depășesc limitele admise. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea