Studiul care arată că vaccinurile sunt eficiente în cazul variantei Delta a coronavirusului

sursa foto: pixabay

Un amplu studiu britanic, publicat în New England Journal of Medicine, demonstrează că vaccinurile sunt eficiente în fața variantei Delta a noului coronavirus. Studiul a comparat modul în care vaccinurile au protejat populația în fața variantei Delta (indiană) în comparație cu varianta Alpha (britanică).

În studiu au fost incluse peste 4000 de persoane, iar principala concluzie este că persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin sunt protejate în proporții destul de mari în fața noii tulpini. În studiu s-a verificat eficiența a două seruri, Pfizer și AstraZeneca. Datele obținute de cercetătorii britanici au arătat o eficiență de 88% în cazul vaccinului Pfizer și de 67% în cazul vaccinului AstraZeneca în fața infecției simptomatice cu varianta Delta. Diferențele de eficacitate în cazul persoanelor infectate cu varianta Delta sunt mici în comparație cu varianta Alpha.

“Doar diferențe modeste în eficacitatea vaccinului au fost observate cu varianta Delta comparativ cu varianta Alpha după primirea a două doze de vaccin. Diferențele absolute în eficacitatea vaccinului au fost mai accentuate după primirea primei doze. Această constatare ar sprijini eforturile de a maximiza absorbția vaccinului cu două doze în rândul populațiilor vulnerabile”, arată autorii studiului. Acesta este disponibil AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea