Studiul care demonstrează că persoanele cu greutate au risc mai mare de complicații din cauza COVID-19. De la ce greutate apar problemele

O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a stabilit, în baza unui amplu studiu, care sunt șansele ca o persoană să dezvolte o formă gravă de COVID-19 în funcție de greutatea sa.

Se știa deja că obezitatea e un factor de risc, dar studiul stabilește exact legătura dintre boala provocată de noul coronavirus și indicele masei corporale (IMC).

Studiul a includ date despre un număr de 20.000 de britanici care au fost internați sau care au murit după ce au făcut COVID=-19.

Rezultatele cercetării, publicate în The Lancet, arată că riscul de a face o formă gravă de COVID-129 crește proporțional cu creșterea IMC peste valoarea de 23 kg/m2, care este considerat indicele unei persoane sănătoase, fără probleme de greutate. Fiecare unitate adăugată la IMC peste acest prag crește probabilitatea de spitalizare cu 5% și pe cea de a ajunge la terapie intensivă cu 10%.

Pe de altă parte, studiul a stabilit că un risc similar este valabil și în cazul persoanelor subponderale, cu IMC sub 18,5%, vulnerabile să facă forme severe de COVID-19.

Cercetătorii subliniază că riscurile asociate greutății sunt valabile în cazul persoanelor tinere și a adulților de vârstă medie. În cazul persoanelor de peste 60 de ani, riscul legat de greutate este semnificativ, în timp ce în cazul persoanelor de peste 80 de ani nu există nici un impact.

Studiul poate fi citit AICI.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea