Suceava. Contaminare în masă. Cine e de vină?

Continuă să crească îngrijorător de mult numărul bolnavilor de coronavirus din Suceava. Ultimele date oficiale prezentate de autorități arată că sunt 638 de cazuri confirmate, acesta fiind și județul cu cele mai multe decese din cauza coronavirusului.

Doar în cursul zilei de marţi, autorităţile au anunţat decesul a 8 persoane internate în Spitalul Judeţean Suceava. Sunt cel puțin 30 de morți acolo, din cauza coronavirusului. De altfel, municipiul Suceava şi opt comune limitrofe au intrat în carantină, de luni seară, când numărul cazurilor confirmate era de 593.

Pe de altă parte, lucruri înfiorătoare ies la iveală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat marți că, în cazul deceselor înregistrate la Spitalul Judeţean Suceava, la persoane confirmate cu Covid-19, există indicii că acestea sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava). Aceste persoane nu ar fi respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie.

“La acest moment există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava), aceste persoane nerespectând măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie 2020. În instrumentarea cauzei, având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, la data de 27 martie, urmărirea penală a fost extinsă cu privire la fapte sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Parchetul mai spune că au fost încălcate reglementările privind izolarea, carantinarea şi internarea persoanelor suspecte sau confirmate cu Covid-19.

“În această perioadă (februarie – martie 2020), funcţionari publici din cadrul instituţiilor publice din judeţul Suceava, cu atribuţii în sistemul sanitar (Spitalul Judeţean Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au încălcat reglementările legale privind izolarea, carantinarea şi internarea în unităţi medicale a persoanelor suspecte sau confirmate cu infecţia COVID-19, în sensul că persoane confirmate pozitiv nu au fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava”, se mai arată în comunicat.

România are în acest moment 82 de morți din cauza coronavirusului, cei mai mulți în Suceava. De altfel, orașul Suceava este un adevărat focar de infecție, de aceea autoritățile centrale au dispus carantinarea municipiului și a 8 localități din jur.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes