Suceava, noul Bergamo din Europa! Virusul scăpat de sub control! Cel puțin 100 cadre medicale infectate

Federația Sanitas anunță, marți, că 92 de cadre medicale din Spitalul Județean Suceava au fost confirmate până acum cu coronavirus. Iar numărul îmbolnăvirilor va crește pentru că testarea angajaților spitalului continuă.

92 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN RÂNDUL PERSONALULUI MEDICAL DE LA SUCEAVA ȘI ÎNCĂ SE TESTEAZĂ! Așa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele următoare! Din păcate se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire a personalului medical în tot mai multe unități sanitare mari, dar cazul de la Suceava rămâne cel mai afectat!”, anunță Federația Sanitas.

În același context, reprezentanții Sanitas fac un apel ca medicii să primească echipamente pentru a putea lupta cu coronavirusul, pentru a-i putea trata pe bolnavi și pentru a se feri la rândul lor de îmbolnăvire.

Asigurați echipamente de protecție pentru personalul medical! Testați cu prioritate personalul din spitale! Organizați spitalele adaptat la situația actuală”, este apelul lansat de Sanitas.

Între timp, procurorii suceveni au deschis un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce la Spitalul Judeţean nu au fost luate măsurile pentru prevenirea bolilor infecto-contagioase, iar zeci de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au examinat mai multe articole de presă, publicate în mediul online, şi s-au sesizat din oficiu, întocmind dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Procurorii susțin că la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu ar fi fost respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. “Din conţinutul publicaţiilor online a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23 martie, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.

 Între timp, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan” din Suceava a fost închis timp de 48 de ore, pentru dezinfecţie. Pacienţii care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu au început să fie externaţi, cei care au nevoie de spitalizare vor fi duşi la alte unităţi medicale. După dezinfecție, spitalul din Suceava va primi și va trata doar bolnavii cu COVID 19.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea